tisdag 3 augusti 2010

Lite gott och blandat

I går morse vid sunrise hördes på mellanvågen en del från Peru och några brassar. Mest intressant är den station som hördes på 1319,945 kHz. Den hördes även nu på morgonen samma tid, dvs sunrise (men med sämre styrka), samtidigt som Radio Cristal på 1469,992. Nog tycker jag det lutar åt en Peruan med tanke på den musik som spelades. Men det löser* väl sig vad det lider. Jag har i alla fall inget noterat på denna frekvens i mina loggar från förra säsongen.

Tyvärr fick min ena ALA100-antenn en kyss av åskan häromdagen (trots att alla kablar var bortkopplade), så den är inte längre vid liv. Ny "head-unit" är beställd. Den kostar tack och lov bara £60 inklusive frakt, men trist i alla fall. Jag förstår inte att detta kunde hända eftersom alla sladdar drogs ur mitt mottagarsystem på första indikationen av åska, och då var den ganska långt borta.

*Update:
Torolf Johnsson hörde av sig och tipsar att det kan vara Radio Peru Juliaca, eftersom han har den idad i detta område senaste morgnarna. Så det är med största säkerhet denna station eftersom det inte finns någon annan signal i krokarna dessa morgnar. Tnx Torolf!

Inga kommentarer: