torsdag 14 oktober 2010

1470 kHz Ecos de Naranjito

Övning ger färdighet heter det ju. Ecos de Naranjito hördes den 25 september i år med rasande bra styrka under en lysande öppning mot Ecuador. Även Radio El Rocío på 1370 kHz gick strålande bra. Båda hördes faktiskt bättre än under förra årets supertopp mot Ecuador den 3 oktober 2009.

Nu har det ju varit några nätter med ganska usla konds, så jag roade mig med att lyssna närmare på den 26 september 2009. Ett datum som jag tidigare inte jobbat med så noga. Den minnesgode kommer ihåg att det då var konds varje natt under en mycket lång period, så det blev mycket inspelat - men mycket är fortfarande obearbetat.

Den 26 september förra året bjöd på NA-signaler hela natten, men mot sunrise kom CA och LA skapligt på många frekvenser. Så medan jag på förmiddagen idag pysslade lite med kontorsgöromål, så lät jag 1470 kHz tugga sig fram genom den natten.

Där fanns både WLAM och CJVB Vancouver. Men när det blev dags för sunrise så dök flera LA upp. En kom upp med en time-check vid 04.30-tiden, men jag var först inte säker på vilken frekvens det gällde. Det var två som gick ungefär lika starkt. 1469,997 och 1469,993.

I min logg hade jag skrivit något om time check för 1469,997 och OID. Men nu blev det enkelt! Det var ju samma locutor som jag hade hört så många gånger i mina inspelningar från den 25 september i år och från den 3 oktober förra året! Den hårt arbetande på Ecos de Naranjito.

Så visst stämmer det att övning ger färdighet. Jag hade aldrig klarat upp detta om jag inte kände igen rösten från tidigare.

Här är loggen från den 26 september förra året (fortfarande under arbete). Notera att jag den gången fokuserade på loggningen av CJVB. Sunrise hade jag då inte lyssnat till.

Inga kommentarer: