onsdag 13 april 2011

4625 kHz UVB-76 "The Buzzer"

Under hela tiden som jag har haft igång min SDR-router, så har en ihärdig rysk lyssnare "Orlando" ägnat flera timmar så gott som varje dag åt att lyssna via min router på en station på 4625 kHz.

Det verkar helt stolligt, eftersom stationen endast ger ifrån sig ett envist stötvist brölande. Och absolut inget annat.

Nyfikenheten på detta mysterium fick mig att "Googla" på "4625 kHz". Och där fann jag en hel del intressant. Men ändå inte hela storyn, eftersom det fortfarande tydligen inte är helt klarlagt vad det handlar om. Eller vet någon mer om detta?

Är det en f.d. rysk agent som sitter och drömmer om gamla goda tider när järnridån fanns, och perestrojka inte var uppfunnet? Gott om tid verkar i alla fall "Orlando" ha eftersom han ockuperar min radio mest hela tiden...

Här är lite info via Wikipedia.

Och här är en jätteintressant site som handlar om alla dessa märkliga nummersändare mm som har funnits och fortfarande finns på kortvågen

2 kommentarer:

TK sa...

Hej Anders!
Samma hos mig då jag testade IQ+SDR-Radio Server!

73,Tarmo

Lars sa...

Hej Anders, jag berättade om detta tidigare när vi hade en del mailkonversation.
Det finns massor av mysterier när det gäller nummerstationer. Tex har Polen fortfarande nummersändningar och dessa fanns även innan järnridåns fall.
Men målgruppen måste väl ha ändrats ?
/Lars