lördag 12 november 2011

Perseus Noise Blanker


Nu börjar tiden då utomhusbelysningar med tillhörande enkla, switchade nätaggregat kan förpesta tillvaron för en hängiven mellanvågslyssnare.

Troligen är det just en switchad anslutning som någon av mina grannar på Dalarö nyligen installerat. För exakt klockan 16 sätter det eländiga knastret igång, och det dränker de allra svagaste signalerna ganska effektivt på vissa frekvensintervall.

Tack och lov så har Perseus en mycket effektiv noise blanker. Lite trixande med olika inställningar kan faktiskt helt eliminera denna störning, med så gott som helt perfekt ljudåtergivning.

Här är en inspelning som är gjord den tiden som visas på skärmdumpen ovan. WBBR har alldeles vid denna tid försvunnit ner för näst sista gången denna morgon. Kolla inställningen beträffande noise blanker.

Här är inspelningen


Tack Perseus!

4 kommentarer:

Gert Nilsson sa...

Synnerligen effektiv. Jag brukar inte kunna dra upp reglaget så långt utan kraftig distorsion. Signalen din var så svag så lite distorsion mer eller mindre märks inte. Det fina med SDR är ju att man kan prova om och om igen tills man blir nöjd!

Anders Hultqvist -AHK sa...

Helt rätt. Och det är ju i första hand på de svaga signalerna som det är viktigt att kunna styra bort dylikt elände. Men det är ju bra att det går att dra ner reglaget också

BIH Bernt-Ivan Holmberg sa...

Jag har samma problem, switchade nätagg samt troligen en frekvensomvandlare som styr en pelletskamin i grannskapet, och jag kan inte alls få samma resultat som du, men jag har starkare störningar samt stner som drunknar i störningen. Enda resultat är svagare störning och oläslig signal under...Men för elstängselstörningar är NB n helt underbar men vilken av NBW/NBN som är bäst varierar från dag till dag ebroende av typ av cx.

Anders Hultqvist -AHK sa...

Bernt-Ivan!

Att vara DX-are är helt klart en enda lång Golgata-vandring...

:-))