måndag 28 december 2009

Arctic Radio Morokulien


Massor med stationer kämpade om herraväldet på 1584 kHz. Arctic Radio Morokulien var dock oftast den station med bästa signalstyrkan, och topparna var helt klart imponerande med tanke på den ringa effekten som man sänder med.

Det skulle vara intressant att få en studioupptagning på mellansnacket, för det lät intressant - det lilla som gick att uppfatta i alla fall. Modulationen var det inget fel på vare sig vid tal eller musik. Men det var så klart musikinslagen som räddade en eventuell rapport.

För bäst hörbarhet var det lsb eller usb som gällde. Bästa antennriktning för min del här på Dalarö var väst-öst, även om nord-syd också fungerade.

Jag har klippt ut några bilder från sändningen som visar att man verkligen inte är ensam på frekvensen, men det var Morokulien som kom med de största signaltopparna. Man verkar ligga ganska så exakt på 1584. Min rx har ett litet visningsfel i denna inspelning.

Nu ser vi med spänning fram emot kommande sändningar på andra tider på dygnet.

Sändningen på eftermiddagen den 28 december hördes avsevärt bättre, och var långa stunder med helt ok läsbarhet särskilt i usb där det bubblande ljudet från Twoje försvann helt.

Inga kommentarer: