söndag 13 februari 2011

Liten, men irriterande bug i Perseus 4.0


Numera kan jag lyssna och ratta min Perseus på Dalarö från hemmet inne i Stockolm via Perseus egen remote server. Sedan flera år har jag ju kört remote via LogMeIn, och det ska jag fortsätta med eftersom det ger total kontroll över mina rx. Även om det kan även upplevas som lite segt ibland. Men detta är enda sättet som det går att spela in remote på (tillsvidare i alla fall).

Fördelen att använda Perseus egen remote server ligger i att det är mycket snabbare respons i de kommandon man ger apparaten. Så om jag bara är lite nyfiken på vad som händer på banden, så kör jag remote via Perseus server både min egen rx och alla andra runt om i världen som jag vill kolla upp.

Ett märkligt fenomen uppdagades när jag först hade lyssnat "live" på min Perseus via LogMeIn (se bilden ovan), och sedan direkt efter lyssnade via Perseus server. Jag hade ställt in Thailand/Lamphun som ligger på 1475,993. Och där fanns den exakt på min "live" Perseus.

Men när jag sedan körde igång servern och direkt loggade in på den, så fann jag samma station 5 Hz lägre ner i frekvens, dvs på 1475,988.

Inte mycket att orda om kanske? Men ändå både fel och märkligt. Nico har ju lyckats fixa felvisningen mellan "live" och "wav-filer" i senaste mjukvaran, så då borde han väl kunna greja detta fåniga fel också. Eller går det att åtgärda detta på egen hand rent av? Någon som vet?

Update:

Som så många gånger förr så är det SWB-Kungen - Thomas Nilsson - som kommer till undsättning!

Så här ska man göra för att kalibrera även servern enligt mail från Thomas:

"Ställde frågan på yahoo gruppen.

Det funkar tydligen så att kalibreringen av mottagaren är en sak och kalibreringen av servern är en annan och hänger inte ihop.

Om jag fattat det rätt så måste man först kalibrera mottagaren på plats som vanligt. Då lägger sig ett värde i registret för mottagardelen.

Sedan loggar man in med password* på sin egen server och gör om kalibreringen. Då får man samma värde som lägger sig i serverdelens register. Först då är fullständig kalibrering gjord av båda enheterna.


*I serverinställningen bocka av att obehöriga får logga in. När du sedan
accessar din server kräver den att ditt lösenord skrivs in. Då kommer du åt
och får lov att kalibrera serverdelens mottagare."


Tack Thomas! Det fungerar och är väldigt smidigt. När man vet hur...


Inga kommentarer: