söndag 11 oktober 2009

Chateau Perseus


Så här års är det mycket att stå i. Mellanvågen bjuder på härliga upplevelser mest hela tiden. Och avlyssning av inspelade filer kan ta hur mycket tid som helst. Förmodligen kommer jag ha så mycket intressant att lyssna på när säsongen är över att det räcker fram till nästa solfläcks minimum.

Idag skördade vi de sista druvorna på den lilla odlingen mot söderväggen på Dalarö. Nu på tredje året smakar druvorna faktiskt jättebra. Söta och goda utan kärnor. Även våra vänner rådjuren är förtjusta i dom. Men i år fick dom tji. Glasskivor till skydd gjorde att vi fick ha dom för oss själva.

Jag är mitt uppe i ett nytt antennprojekt. Wellbrook Phased Array skall installeras komplett. I övre vänstra hörnet på bilden ovan syns två av fyra stycken antennhuvud som ingår i den konstruktionen. Tillkommer gör fasningsenheten (Phased Array Control Unit). Det ska bli mycket intressant att testa den lösningen. Här är ett intressant multi-test av antennen.

I övrigt kan nämnas att Ecuador-natten den 3 oktober blir mer och mer intressant. Ta gärna en titt på mitt inlägg från det datumet. Ny information/Update 2 är mycket spännande. Någon som tidigare hört talas om UCSG Radio y Television Guayaquil?

Inga kommentarer: