måndag 11 juli 2011

Fantastisk FM-logg den 6 juli


FM+ från Microtelecom har redan från första dagen i mitt QTH på Dalarö bevisat att det är en Super-FM-DX-Maskin! Det är bara att ta en titt i den gigantiska loggen som finns på Worldwide Visual Logbook. Och den loggen växer fortfarande. En hel del av de inspelade filerna är ännu inte genomgångna. Tur att det inte är E-skip varje dag...

Ett litet problem för mig har varit att tyda i och för sig kristallklara ID, men uttal och stavning verkar inte ha så mycket med varandra och göra på vissa av de språk som dånar i hörlurarna från den här galna Europa-skippen den 6 juli. Så det finns en del ID som ändå är OID så att säga. Särskilt gäller detta alla Ukrainska stationer som jag tycker är knepiga att identifiera, trots att dom går kanonbra.

Nu i höst kommer en spännande down converter även från RFSpace. Och den monteras in direkt i NetSDR. Priset överkomliga USD100 enligt förhandsinformation. Mjukvaran till denna utvecklas av Simon/SDR-Radio.

En sak är säker, och det är att SDR-tekniken redan i rond 1 har vunnit på knock-out över alla andra hyllade FM-mottagare. Ingen nämnd och ingen glömd.

Inga kommentarer: